Argan Acounna Agadir is onderdeel van Margan Europe Coöperatie | KvK 55891950 | [email protected]Argan Acounna Agadir is onderdeel van Margan Europe
Uw winkelwagen is leeg

Over ons

Margan Europe Coöperatie is een uniek Nederlands-Marokkaans samenwerkingsverband van producent, importeur en distributeur. De Marokkaanse familie Acounna en de Nederlandse ondernemer/ initiator Han Meijer zijn beide eigenaar van Margan Europe. Deze unieke en gelijkwaardige participatie in de onderneming vergroot de betrokkenheid en draagt bij tot handhaving van de hoge kwaliteit van de Arganproducten van Margan Europe. Margan Europe heeft in Agadir en Bouzaouate een eigen locatie voor het opslaan,scheiden van noten en pitten en het drogen van de pitten, persen en opslaan van de olie.

Margan Europe Coöperatie betrekt haar Argannoten van Ste.Boutzaouate Argan SARL, een vennootschap dat samenwerkt met meerdere lokale coöperaties die hun noten halen uit de omgeving van Boutzaouate. Ste. Boutzaouate Argan SARL beschikt op eigen land over ruim 4.000 eigen Arganbomen en kan hierdoor de productie van de Arganolie productie, die valt onder het UNESCO-erfgoed, zelf reguleren.

UNESCO

Distributie

De distributie en verkoop van de Arganolie producten vallen onder verantwoordelijkheid van Margan Europe Coöperatie. Arganolie van Margan Europe wordt in Europa geleverd aan importeurs, groothandel, producenten en distributeurs. Afnemers kunnen het eigen merk ’Argan Acounna Agadir’ inkopen of hun eigen merk/verpakking door Margan Europe laten afvullen. Levering onder private label behoort dus tot de mogelijkheden.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent dat Margan Europe haar medewerkers in Marokko een eerlijke vergoeding betaalt. Daarnaast is het logistieke proces dusdanig duurzaam ingericht, zodat een substantieel deel van de winst uit de onderneming herbesteed wordt in Marokko. Zo kunnen de verdiensten van de twee vrouwencoöperaties onder andere gebruikt worden voor scholing van kinderen. Margan Europe werkt duurzaam en volgens de fair-trade principes.

Kwaliteit

Margan Europe levert uitsluitend 100% pure en biologische Arganolie. Dat betekent dat de Arganolie van Margan Europe  geen toevoegingen, vermengingen of geurstoffen bevat. Voor het analyseren van haar producten werkt Margan Europe samen met onafhankelijk laboratoria, zowel in Marokko als in Europa. Een samenvatting met de belangrijkste specificaties treft u onder de knop "producten" en "meer info".

Submenu

Ideal

Laatste Nieuws

13 apr 2022

Paasactie voor een mooie korting

21 mei 2021

10 Mei Marokkaanse Argandag

22 apr 2020

Arganolie, de zon en je huid

Ideal