Argan Acounna Agadir is onderdeel van Margan Europe Coöperatie | KvK 55891950 | info@marganeurope.comArgan Acounna Agadir is onderdeel van Margan Europe
Uw winkelwagen is leeg

Cosmetische arganolie

Het is bewezen dat cosmetische Arganolie een bijzonder effectieve beautyolie is voor gezicht, haren, nagels en lichaam. De rijke samenstelling van cosmetische Arganolie heeft een weldadige invloed die de huid voedt, kalmeert en helpt om haar veerkracht te herwinnen. Het dagelijks aanbrengen hydrateert, verzacht en stimuleert een evenwichtige talgproductie, zodat de huid soepel blijft.

100% pure cosmetische Arganolie is niet vet en laat geen vette laag op de huid achterlaat. Doordat Arganolie snel opgenomen wordt en tot diep in de huid doordringt, worden de huidcellen gevoed en wordt een gezonde cel vernieuwing gestimuleerd.

Bij de productie van cosmetische Arganolie worden de Arganpitten zonder verhitting (koud) mechanisch geperst en uitvoerig gefilterd, waardoor een zeer lichte olie met een zeer geringe nootachtige geur ontstaat.
Voor optimaal resultaat dient u er bij het gebruik van Arganolie goed op te letten dat u 100% pure en biologisch geproduceerde Arganolie gebruikt. Door de sterk groeiende vraag naar en de beperkte productie van Arganolie zijn er helaas veel aanbieders die hun Arganolie verdunnen of bewerken. Margan Europe levert uitsluitend 100% pure en biologische Arganolie zonder toevoegingen, vermengingen of geurstoffen.

Naar de webshop

Samenstelling Gebruik


Samenstelling - Cosmetisch

De evenwichtige samenstelling van Arganolie is bijzonder te noemen. Zo is ze niet alleen rijk aan onverzadigde en essentiële vetzuren: Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur), maar ook aan vitamine E (tocoferol), één van de krachtigste biologische antioxidanten.

Verder bevat Arganolie fenolen, moleculegewicht eiwitten, skalden, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur. Sterolen, vitamine E en polyfenolen hebben naast een anti-oxidante functie ook een kalmerende en helende werking. Squaleen is een natuurlijke bacteriedoder en wordt heden ten dage veel gebruikt bij de behandeling van dermatitis en huidkanker. Polyfenolen gaan ontstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties. De essentiële vetzuren zorgen voor een vergroting van elasticiteit en weerstand van de huid en zijn nodig voor de productie van prostaglandine, een natuurlijke ontstekingsremmer. In combinatie met saponinen zorgt vitamine E voor een gezonde en zachte huid.


Gebruik van Cosmetische Arganolie

Hieronder staan veel antwoorden op uw vragen, klik erop en het antwoord komt tevoorschijn.

Daar wij 100% pure Arganolie leveren dient u zelf de hoeveelheid, of het aantal keren dat u het opbrengt, te bepalen. Iedere huid is uniek en dus ook in zijn reacties.

Mocht u nog verder vragen hebben, kijk dan ook bij de veel gestelde vragen onder ARGAN OLIE.
Als dat nog niet het gewenste antwoord geeft stel dan uw vraag op ons contactformulier.

Arganolie beschermt en voedt de huid

Door blootstelling aan warmte, droge lucht en schadelijke Uv-stralen droogt onze huid snel of vroegtijdig uit, met alle gevolgen van dien. Zo kan een droge huid gevoelig zijn en gepaard gaan schilfering en jeuk. Een zeer droge huid kan zelfs leiden tot kloven en rode plekken. Verzorging met Arganolie verzacht, beschermt, voedt deze huid en helpt bij het herstel. Een paar druppeltjes aanbrengen op de gereinigde huid, onder dag- of nachtverzorging is voldoende.

Arganolie beschermt de huid tegen de kou

Met de winter voor de deur en een afnemende luchtvochtigheid en de verwarming hoog, neemt de kans van uitdroging van de huid toe. Een goede bescherming en verzorging van de huid is juist dan extra belangrijk. Een paar druppels Arganolie  aanbrengen op de gereinigde huid onder de dag- of nachtverzorging is voldoende.

Arganolie voor de babyhuid

Zelfs voor de zeer gevoelige babyhuid kan Arganolie worden gebruikt. Roodheid van de billetjes en andere huidirritaties kunnen door het aanbrengen van Arganolie verminderen en zelfs verdwijnen.

Arganolie voorkomt of herstelt Striae


Striae ontstaat doordat collageen en elastine in de huid onder spanning worden uitgerekt, met scheiding van vezels als gevolg. De verschillende antioxidanten in Arganolie beschermen dit collageen en elastine tegen vrije radicalen. De bestanddelen in Arganolie verhinderen de afbraak van deze belangrijke proteïnen en helpt hen de samenhang ten tijde van snelle groei te behouden.

Arganolie voor het haar


Droog of pluizerig haar is effectief te behandelen met Arganolie. Een paar druppels door de shampoo, de haarverf of direct na het wassen aanbrengen, helpen bij het herstel van beschadigd haar en geven dof haar weer een gezonde en glanzende uitstraling.

Arganolie voor de hoofdhuid

Een geïrriteerde hoofdhuid kan goed behandeld en verzorgd worden met Arganolie. Een gezonde hoofdhuid is een belangrijke voorwaarde voor mooi gezond haar.

Natuurlijke Lippenverzorging


Arganolie werkt weldadig bij bescherming en verzorging van de gevoelige huid van de lippen en helpt uitdroging te voorkomen.  Dankzij de natuurlijke zonnefilters is Arganolie ook uitstekend te gebruiken om de huid van de lippen te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen, ook in de winter!

Arganolie voor de verzorging van uw nagels

Arganolie is bij uitstek geschikt voor de behandeling van nagels en nagelriemen. Dagelijkse  behandeling van gezonde of beschadigde nagels, resulteert op snelle, simpele en natuurlijke wijze in verzorgde nagels op handen en voeten.

Arganolie bij Acne, Eczeem en Psoriasis*

Huidaandoeningen zijn er helaas in grote getalen. Bijna iedereen kent wel iemand die lijdt aan Eczeem, Psoriasis of Acne. De heilzame werking van de bijzondere componenten in Arganolie kan ontsteking symptomen remmen of verlichten.

Arganolie bij Artritis*

Essentiële vetzuren spelen een cruciale rol bij de vorming van prostaglandine, een natuurlijke ontstekingsremmer, waardoor pijn, zwellingen en ontstekingen verminderen. Door de rijke hoeveelheid aan onverzadigde vetzuren (80%) is Arganolie ideaal voor het masseren van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren.

*Huidaandoeningen zijn vaak wel te behandelen maar niet altijd te genezen. Bij ernstige vormen is het altijd goed om uw huisarts te raadplegen.

Naar de webshop

Ideal

Laatste Nieuws

17 mrt 2019

Beurs bezoekers Winnaars !

31 okt 2018

Pedicure Congres en Vakbeurs.

28 apr 2018

Vakbeurs Totale Voetverzorging !

Ideal